Започвам 3 дневен фаст

3 дневният фаст не ми се случва за първи път, но за първи път имам възможност да пиша за него. Намерих страхотно приложение, което показва какво се случва в тялото с течение на времето. Смятам в тази публикация да спра кеширането на сайта за да е винаги актуална и да публикувам в реално време какво се случва с мен.

30.03.2020 10:44:

Още със събуждането си видях, че съм достигнал ниво на кетоза. Кетозата е процес в който глюкозата в тялото е в ниски количества и черния дроб започва да произвежда кетони, които служат като алтернативно гориво на нея.

30.03.2020 12:36:

След 18 часа фаст чак тогава тялото минава в режим на горене на мазнини. Трябва цялата налична глюкоза да се изчерпа за да може тялото да прибегне към паласките ти 🙂

30.03.2020 18:53:

 

След 24-тия час се активира процес наречен автофагия. Това е процес, който не може да бъде постигат с обикновенния интермитен фастинг. При този процес болните клетки, тъкани, клетъчни органели бъдат унищожавани и на тяхно място се създават чисто нови клетки. Глад нямам никакъв. Пия топъл чай, защото започва да ми става студено.

01.04.2020 20:07:

Минаха вече 72 часа от фаста ми с което реално правя 3 астрономически дни. Обаче е вечер и не искам да ям нищо. Ще изкарам до утре сутринта и тогава ще видя с какво ще се захраня. Чувствам се много добре. Изобщо не ми минава и мисъл за ядене. Пия топъл чай, защото от следобед започва да ми става студено.

Твоят коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Затвори

Копирай и постави този код, за да се покаже изображението на твоя сайт