Защо 24-70mm f/2.8 е най-гъвкавият обектив

Съществува ли най-добър обектив? Мисля, че не. Всеки обектив има своите уникални характеристики. Но съществува обектив, който е възможно най-гъвкав и може да покрие възможно най-много. Това е вариото 24-70mm на бленда f/2.8. Марката няма значение. Всеки един производител на обективи има такъв модел в арсенала си. Моят е на Tamron заради добрата си цена и същевременно – доброто качество на изработка, както и на изображенията, които дава.

Вижте още и: В какви обективи да инвестирате?

Защо 24-70mm f/2.8 е страхотен? Защото покрива важни фокусни разстояния. На 24мм имаш широкоъгълен обектив. Не е ултра широкоъгълен, но определено влиза в категорията на широкоъгълните. Можеш да снимаш страхотни пейзажи, както и indoor.

След това имаш 35мм – също стандартно фокусно разстояние. Групови портретни снимки, градска фотография, food фотография – идеално фокусно разстояние.

След това имаш 50мм – фокусното разстояние на човешкото око. Идеален за всичко, така да се каже. Портрети в близък кадър, food фотография и като цяло за всякакъв тип фотография.

И накрая, при най-голям зуум имаш 70мм, което отива в графата на теле-обективите. Продуктова фотография, headshot снимки, а също градска фотография, както и landscape фотография.

Не на последно място – имаш отворена бленда от f/2.8 на всяко едно фокусно разстояние, която дава добри бокета, а също – можеш да снимаш в по-затъмнени условия без да вдигаш прекалено ISO-то.

С обектива 24-70mm f/2.8 определено можеш да заместиш поне 3 твърди обектива – тези на 24мм, 35мм и 50мм на f/1.8. Вярно е, че f/1.8 е по-отворена бленда от f/2.8, но разликата е само с 1 стоп и една трета. Негативната част на този страхотен обектив е неговото тегло – повече от 1кг стъкла.

Ключови думи:, ,

Твоят коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Затвори

Копирай и постави този код, за да се покаже изображението на твоя сайт