Когато фастваш – ти всъщност се храниш! Ето как се случва това

Много хора ми казват:

Когато човек гладува лишава тялото си от важни микро и макро нутриенти.

Но дали е така? Всъщност – не.

Ако се запитате: Кое е по-полезно – малко пиле или охранена кокошка съм сигурен, че ще предпочетете кокошката, защото е живяла повече време и е акумулирала повече полезни вещества с храната. Същото е и с прасетата и с телетата и т.н.

Същото е и с човека. Когато човек се храни, той акумулира полезни вещества, които не винаги са достъпни веднага за ползване. Например – мастно разтворимите витамини – А, Д, Е и К. Те се абсорбират в мазнините ни.

Когато ние не се храним (фастваме) инсулина в тялото пада и тялото ни сменя горивото от глюкоза към мазнини. При това положение всички мастно разтворими витамини, които както написах се съдържат в нашите мазнини са готови за ползване и тялото ни започва да ги използва, тъй като то вече работи на мазнини, а не на глюкоза.

Така че нашето тяло се храни и то доста пълноценно. Това, че понякога имаш чувство на глад не значи, че тялото ти гладува. То се храни с телесни мазнини, които са пълноценен източник на енергия и осигуряват голямо количество мастно разтворими витамини.

Доказателство за това е – когато човек фаства, особено жените забелязват по-чиста и мека кожа. А ако отидете в аптека и поискате нещо за хубава кожа, коса и нокти – ще ви дадат Геритамин. Ако се зачетете в съдържанието му ще видите, че той съдържа витамини А и Е – същите мастно разтворими витамини, които се съдържат в телесните ти мазнини и които тялото ти оползотворява, когато фастваш.

Така че – дай на тялото ти време да се поизчисти от токсини и да се нахрани с малко пълноценна телесна мазнина и витамини.

Твоят коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Затвори

Копирай и постави този код, за да се покаже изображението на твоя сайт